نحوه ي تميز كردن يخچال و فريزر

۳۴ بازديد

همانطور كه ميدانيد يخچال يكي از مهم ترين وسيله ها در آشپز خانه مي باشد و تميزي و بهداشت آن بسيار حائز اهميت است و هميشه بايد آن را مرتب و تميز نگه داريم ولي يك سوال اينكه چطور به بهترين شكل ممكن يخچال فريزر خود را تميز كنيم؟

مواد موجود در قفسه ها مانند شير و ساير غذاها را خالي كرده و سپس قفسه ها را بشوييد گرچه كار لذت بخشي نيست، اما اگر آن را به شيوه اي مؤثر انجام دهيد، در زمان صرفه جويي خواهيد كرد.

تمام غذاها را از داخل فريزر دربياوريد و آن را روي ميز يا كانتر آشپزخانه قرار دهيد و يخچال را كاملا تخليه كنيد تا فضاي كافي براي تميز كردن يخچال داشته باشيد.

بهترين زمان براي اين كار وقتي است كه مواد موجود در يخچال شما كم است، تا راحت تر بتوانيد يخچال را تخليه كنيد. پس از تميزي مي توانيد خريد هفتگي كنيد اينطوري جابه جايي آن ها راحت تر است. در زمان كوتاهي غذا را بيرون از يخچال قرار دهيد، بيشتر از يك ساعت طول نكشد چرا كه فاسد مي شود.

تميز كردن يخچال

چگونگي تميز كردن يخچال و فريزر

اگر در ماه هاي گرم سال غذاها را در جاي خنك قرار دهيد، ماندگاري آنها بيشتر است حتي مي توانيد زمان بيشتري آن را خارج از يخچال نگه داريد. غذاهاي تاريخ مصرف گذشته و فاسد را دور بريزيد تا قارچ و كپك به باقي غذاها سرايت نكند. تميزي يخچال نبايد سالانه در صورت فراموشي صورت بگيرد، تاريخ انقضا را چك كنيد و سپس به تميزي بپردازيد .

مواد مصرف نشدني را دور بيندازيد، مثلا اگر كسي در منزل از روغن زيتون خوشش نمي آيد آن را كنار بگذاريد تا شايد بعدا به كار بيايد پس از آن سطل آشغال را خالي كنيد تا خانه بوي غذاهاي فاسد را نگيرد .

قفسه ها را از يخچال جدا كنيد تا كار سريع تر صورت گيرد و آن را براي شست و شو در كنار سينك ظرفشويي قرار دهيد. براي تميزي لازم نيست همه قفسه ها را دربياوريد اما درآوردن برخي قفسه هاي ضروري كمك بسزايي مي كند.

قفسه ها، كشوها و ساير سطوح يخچال را با دست تميز كنيد (مايع ظرفشويي خوب است ولي هر چيزي را كه از يخچال در مي آوريد، لزوما جايش در ماشين ظرفشويي نيست.) سپس با اسكاج شروع به تميز كردن سطوح كنيد هرگز قفسه ليوان جا يخي را با آب داغ نشوييد، چرا كه تغيير دما مي تواند باعث شكست ليوان و قفسه شود به جاي اين كار آن را در دماي اتاق بگذاريد، تا شستن راحت تر شود.

براي شستن لكه هاي قوي از مصرف آب گرم و آمونياك اسيد نترسيد. بگذاريد قفسه هاي شسته شده كاملا خشك شود، سپس آن را سرجاي خود قرار دهيد. درون يخچال را با يك پارچه يا اسفنج پاك كنيد، هرگز با صابون اين كار را انجام ندهيد، چرا كه غذا بوي آن را به خود جذب مي كند.

روش تميز كردن يخچال

ترفندهايي براي تميز كردن يخچال و فريزر

به جاي آن از يكي از روش هاي طبيعي زير براي تميز كردن يخچال استفاده كنيد:

مواد لازم:

  • 2قاشق غذاخوري جوش شيرين
  • 1/4ليوان آب داغ
  • يك ليوان سركه سيب

مواد را با يكديگر تركيب كنيد و سپس لكه ها را با اين مواد پاك كنيد. مي توانيد از خميردندان نيز استفاده كنيد كه براحتي لكه ها را پاك مي كند. مطمئن شويد كه داخل درهاي فريزر را كاملا پاك كرديد، اگر ديديد تميز نشد آن را با پاك كننده هاي شيميايي تميز كنيد.

قبل از قرارگيري در يخچال آن را خشك كنيد با پارچه اي تميز قفسه ها را پاك كنيد و آن را درون يخچال بگذاريد. اين كار را با 1/2آب و 1/2سركه انجام دهيد، بيش از اين ميزان به يخچال آسيب مي زند.

ميتوانيد براي خشك كردن از روغن ليمو، روغن معدني يا لوسيون بدن استفاده كنيد، سپس مواد بيرون از يخچال شامل شيشه ها و بطري ها را درون يخچال قرار دهيد. دوباره قبل از اين كار تاريخ انقضا را چك كنيد .

تمام قسمت هاي يخچال اعم از بالا و پايين و جلو و عقب را پاك كنيد، سپس يخچال را در جاي درست خود قرار دهيد. بعد از اتمام كار با استفاده از يك حوله همه قسمت ها را پاك كنيد حالا به سراغ گام سوم برويد.

يخچال تميز و مرتب

سوم:

اگر قسمت فريزر يخچال از گرد وخاك و مو و ساير چيزها پر شده باشد، تميز كردن آن سخت تر است. پس هر 6 ماه يكبار فريزر خود را تميز كنيد، حتما به تميزي يخچال اهميت دهيد.

بسته به نوع مدل فريزر شما قسمت هاي مختلف آن فرق مي كند مثلا ممكن است كه قفسه هاي فريزر در قسمت جلويي،پشتين و يا زيرين باشد قبل از تميز كردن يخچال پريز آن را از برق بكشيد تا دچار برق گرفتگي نشويد.

اگر كار سختي است جعبه ي برق اضطراري را خاموش كنيد سپس گرد و خاك آن را بگيريد. ميتوانيد از جاروبرقي يا برس براي گرفتن گرد و خاك يخچال استفاده كنيد، فن يخچال در اين صورت گرماي اضافي آزاد مي كند. اگر اينطور پيش برود، كار سخت تر ميشود.

ترفند تميز كردن يخچال

چگونه فريزر را تميز كنيم؟

يخچال خود را پاك و تميز نگه داريد:

اين كار را فصلي انجام دهيد تا يخچال بوي تازگي بگيرد و خوب بنظر برسد. هر سه ماه يكبار تمام مواد غذايي را از يخچال خارج كنيد و آن را با جوش شيرين و سركه بشوييد. تميزي منظم در ذخيره ي زمان و انرژي در آينده به شما كمك مي كند.

اگر لكه اي در يخچال مي بينيد، آن را سريعا پاك كنيد تا جايش باقي نماند زيرا پاك كردن آنها بعدا سخت تر ميشود. از يك خوشبو كننده خانگي استفاده كنيد تا بوي بد را به خود جذب كرده و يخچال را خوشبو كند. قبل از قرار دادن غذا در يخچال اين كار را انجام دهيد.

اين خوشبو كننده ها بوي بد را تا 3 ماه به خود جذب مي كنند و بوي خوب تراوش مي كنند. جوش شيرين يك جذب كننده ي عالي ديگر است ،هر 30 دقيقه يكبار بايد جوش شيرين خود را عوض كنيد.

اما ميتوانيد به مدت 60تا90 روز قبل از سررسيد تاريخ انقضا از آن استفاده كنيد. قراردادن يك ليوان قهوه تازه در پشت فريزر به جذب بوي خوب كمك مي كند.

مواد ديگري نيز مي تواند به حذف بوي بد غذا كمك كند، بعضي ها ترجيح مي دهند كه بطور مثال وقتي يك بار در يخچال را باز مي كنند، بوي وانيل به مشامشان برسد تا بوي غذاي مانده و اين خيلي لذت بخش خواهد بود، پس وانيل هم گزينه ديگر خواهد بود.

يك پيشنهاد ويژه اين است كه هر دو هفته يكبار پنبه اي را به عصاره وانيل، روغن درخت چاي، اسطوخودوس و ليمو آغشته كنيد و آن را در پشت فريزر قرار دهيد.

براي محافظت بيشتر از مواد غذايي از يك كيسه ي كاغذي قهوه اي رنگ براي نگهداري ميوه و سبزيجات استفاده كنيد و آن را درون يخچال قرار دهيد اين روش در رفع بوي بد بسيار موثر است.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.